In de praktijk kunt u van de volgende merken diverse producten vinden:

Biologisch Schapenboerderij De Zeekraal ( www.dezeekraal.nl )is een kleinschalig biologisch melkschapenbedrijf (en zorgboerderij) met Friese melkschapen, die o.a. kaas, ambachtelijk ijs en cosmetische producten zelf maakt. 

Het bedrijf doet ook aan agrarisch natuurbeheer, waaruit veel variatie in gras- en plantensoorten ontstaat, en zorgt ze voor weidevogelbescherming en is ze aangesloten bij weidevogelboerderijen. 

Bij de Zeekraal betrek ik mijn 100 % zuivere Lanoline (wolvet) voor droge huid, kloven etc. 

Daarnaast ook een handcrème (uiteraard ook geschikt voor de voeten) gemaakt van o.a. schapenmelk, goudsbloemolie, wolvetolie en vitamine E. 

De schapenmelk zorgt voor een vochtinbrengende werking.  


Paardenmelkerij de Lage Wierde

www.dekrachtvan.nl

In de provincie Groningen ligt het dorpje Wirdum waar de familie De Winter woont. 

Daar wordt gewerkt met een uniek en gezond natuurproduct, namelijk paardenmelk. De paarden (Haflingers), die de melk produceren, worden het hele jaar door verwend op de boerderij. 

De landelijke omgeving én de goede verzorging van de merries geven de mogelijkheid om deze gezonde drinkmelk te verkrijgen. 

Het is al heel lang bekend dat het drinken van paardenmelk een gunstig effekt heeft bij mensen op de werking van darmen, de weerstand en ook op de huid. Paardenmelk ondersteunt het herstellend en zuiverend vermogen van de huid. Hierdoor kan het goed helpen bij diverse huidproblemen. 

Paardenmelk is een 100 % natuurproduct. 

De paardenmelk kan uiteraard gedronken worden maar het wordt ook verwerkt in cosmeticaproducten. 

In mijn praktijk verkoop ik o.a. paardenmelkvoetcrème, paardenmelkhandcrème, paardenmelkzeep en paardenmelkbodylotion.  Op aanvraag kan ik ook andere producten bestellen.


Laufwunder (diverse producten verzorging voeten zoals Voetbalsem Groen, – verkoelend, Voetbalsem Rood – warmte gevend, Voetbalsem Blauw – verzorgend, Hydrobalm – vocht inbrengend, Schrundena – klovenzalf en kruidenbad)


Gehwol (Kruidenbad)

Bio Balance (klovenzalf)

Dadi ‘Oil (nagelolie)

HFL (product ter behandeling van mycose in combinatie met Dadi ‘Oil)

Wandelwol (schapenwol en alpacawol)

Zechsal (magnesium)

Orly nagellakken in diverse kleuren (zuurstof doorlatende nagellak)

PG Pink Gellac (gellak, diverse kleuren)


De BijZaak – Terschelling (Propoliszalf en propoliszeep gemaakt door bijen – zeer goed bij eczeem en onrustige huid. Ontsmet en desinfecteert. Propolis wordt beschouwd als natuurlijk antibioticum. Het kan helpen bij lichte verbrandingen, koortsuitslag, droge eczeem, snij- en schaafwonden, pijnlijke gewrichten, kloofjes, puistjes, wratten en likdoorns)


Volatile

volatile.nl

Natuurlijk oliën, ook wel plantaardige of etherische oliën, zijn vrij van synthetische en chemische elementen en worden gewonnen middels stoomdestillatie. Hierdoor zijn essentiële oliën uiterst geconcentreerd. Vanwege de vele moleculesoorten hebben etherische oliën vaak een heilzame werking op de psyche en vermengd met een neutrale basisolie ondersteunen ze het lichaam bij de afweer tegen allerlei huidproblemen. Ze stimuleren het zelfhelend vermogen en leveren een bijdrage aan een goed gehydrateerde en verzorgde huid. De producten zijn niet getest op dieren.

De bloemen en planten worden verbouwd en geoogst in veel verschillende landen uit de hele wereld. Daar waar mogelijk bieden we ook een biologisch gecertificeerde oliën aan of oliën aan of oliën uit een duurzame winning.

Een selectie van deze oliën worden ingezet in mijn praktijk o.a. bij warme kompressen om de voeten na de pedicurebehandeling. Een keuze hierbij uit o.a. lavendel en kamfer. T.z.t. zal dit nog uitbreiden.

Dode Zeezout.

Van het merk Volatile kunt u in mijn praktijk ook Dode Zeezout verkrijgen. Dit bijzondere zout zit boordevol mineralen uit de Dode Zee. Een (voeten)bad met Dode Zeezout is aan te bevelen bij diverse huidproblemen (psoriasis, eczeem, schilfers),artritis, reuma, belaste spieren, bij stress, hoofdpijn, puistjes, enz. Daarnaast stimuleert het je stofwisseling en de doorbloeding, je vochtbalans hersteld, je lichaam doet zich beter ontspannen na lichamelijke en / of geestelijk inspanning, het is desinfecterend en heeft een herstellende werking op de huid.

Zowel de oliën als het Dode Zeezout zijn ook als ontspannend voetenbad te gebruiken in mijn praktijk. Wel graag reserveren van tevoren i.v.m. de benodigde extra tijd hiervoor. Prijzen op aanvraag.

Golden Rose

goldenrose.nl

Rich Color Nail Lacquer

Een assortiment van betaalbare kwaliteit nagellakken in allerhande kleuren.

Een internationaal cosmeticamerk dat staat voor schoonheid en alleen de beste producten verkoopt waarbij ethische verantwoording voorop staat. Alles producten zijn dermatologisch getest, dierproefvrij, parabeenvrij én vegan en bevatten vitaminen.

De Rich Color Nail Lacquer is een intens glanzende en lang houdende nagellak die gemakkelijk aan te brengen is door zijn brede one-step bruch. Deze nagellak hoeft niet onder een gel- en / of UV lamp. De Rich Color Nail Lacquer is in één lag dekkend.

Bunio Zalf.

Bunio zalf is een betrouwbaar verzorgingsproduct met een lange staat van dienst. Helpt tegen droge huid, kloven, wintervoeten en huidirritaties. De zalf wordt al meer dan 50 jaar volgens hetzelfde recept gemaakt. Bunio zalf is ook voor de behandeling van stijfheid van spieren en gewrichten.

In de voetverzorging te gebruiken bij verharde pijnlijke nagelwallen en bij de behandeling van pseudo ingegroeide nagels en nabehandeling van ingegroeide nagels of te gebruiken bij een pijnlijke hallux valgus. Bunio voorkomt ook wintervoeten. De bestanddelen zorgen voor een versnelde doorbloeding met als gevolg een snellere genezing.

De zalf is ontwikkeld op basis van lanoline, kamferspiritus, menthol en vaseline.

Noordkroon

noordkroon.nl

In mijn praktijk kunt ook producten vinden van De Noordkroon, een natuurlijke huidverzorging met biologisch wolvet ontstaan op Texel. In mijn praktijk verkrijgbaar: o.a. klovencrème voor voeten (maar ook voor handen), crèmes voor voeten, handen en gezicht. Alles dus op basis van natuurlijke ingrediënten. Begonnen als schapenboerderij in 1988 is de Noordkroon nu een bedrijf voor huidverzorging maar met de kennis van wolvet en natuur en eerlijkheid van pure ingrediënten.

En bij-artikelen zoals diverse nagelvijlen en nagellakremover en wattenschijfjes.

Nog verder aan te vullen.