In de praktijk kunt u van de volgende merken diverse producten vinden:

Biologisch Schapenboerderij De Zeekraal ( www.dezeekraal.nl )is een kleinschalig biologisch melkschapenbedrijf (en zorgboerderij) met Friese melkschapen, die o.a. kaas, ambachtelijk ijs en cosmetische producten zelf maakt. 

Het bedrijf doet ook aan agrarisch natuurbeheer, waaruit veel variatie in gras- en plantensoorten ontstaat, en zorgt ze voor weidevogelbescherming en is ze aangesloten bij weidevogelboerderijen. 

Bij de Zeekraal betrek ik mijn 100 % zuivere Lanoline (wolvet) voor droge huid, kloven etc. 

Daarnaast ook een handcrème (uiteraard ook geschikt voor de voeten) gemaakt van o.a. schapenmelk, goudsbloemolie, wolvetolie en vitamine E. 

De schapenmelk zorgt voor een vochtinbrengende werking.  


Paardenmelkerij de Lage Wierde

www.dekrachtvan.nl

In de provincie Groningen ligt het dorpje Wirdum waar de familie De Winter woont. 

Daar wordt gewerkt met een uniek en gezond natuurproduct, namelijk paardenmelk. De paarden (Haflingers), die de melk produceren, worden het hele jaar door verwend op de boerderij. 

De landelijke omgeving én de goede verzorging van de merries geven de mogelijkheid om deze gezonde drinkmelk te verkrijgen. 

Het is al heel lang bekend dat het drinken van paardenmelk een gunstig effekt heeft bij mensen op de werking van darmen, de weerstand en ook op de huid. Paardenmelk ondersteunt het herstellend en zuiverend vermogen van de huid. Hierdoor kan het goed helpen bij diverse huidproblemen. 

Paardenmelk is een 100 % natuurproduct. 

De paardenmelk kan uiteraard gedronken worden maar het wordt ook verwerkt in cosmeticaproducten. 

In mijn praktijk verkoop ik o.a. paardenmelkvoetcrème, paardenmelkhandcrème, paardenmelkzeep en paardenmelkbodylotion.  Op aanvraag kan ik ook andere producten bestellen.


Laufwunder (diverse producten verzorging voeten zoals Voetbalsem Groen, – verkoelend, Voetbalsem Rood – warmte gevend, Voetbalsem Blauw – verzorgend, Hydrobalm – vocht inbrengend, Schrundena – klovenzalf en kruidenbad)

Gehwol (Kruidenbad)

Dadi ‘Oil (nagelolie)

HFL (product ter behandeling van mycose in combinatie met Dadi ‘Oil)

Wandelwol (schapenwol en alpacawol)

www.wandelwol.nl

Een merk dat is ontstaan bij een blaar tijdens het wandelen. Toepassing van een pluk wol deed wonderen. Maar er zijn veel meer toepassingen. Je zou het ook antidruk-wol kunnen noemen.

WandelWol heeft als werking: het verzachten van drukplekken waardoor de druk wordt opgeheven en minder pijn ontstaat, is vocht absorberend, is huid-herstellend (lanoline), heeft thermische werking (zomers verkoelend en is ’s winters verwarmend).

WandelWol is een melange van wolsoorten van diverse schapenrassen. Het wol is zodanig gewassen dat viezigheid eruit is maar de lanoline nog aanwezig is. Lanoline werkt huid-herstellend.

Het WandelWol kan men als antidruk inzetten. Om pijn en druk te verminderen bij voetproblemen, bijv. bij hielspoor. Het kan ook gebruikt worden als tussenoplossing want soms moet je wachten tot de nieuwe steunzolen klaar zijn of moet je wachten op een pedicureafspraak, bijv. bij likdoorns (ook weke likdoorns tussen tenen) of bij eelt onder bal van de voet. Maar WandelWol is ook preventief te gebruiken zoals bij wandelen, sporten, nieuwe schoenen inlopen, vergroeiingen aan de tenen door bijv. reuma, wintertenen, klauw- en hamertenen, hallux valgus, kleermakersknobbel, bij irritaties van randjes van de steunkousen. Maar ook bij andere (kleine) ongemakken is het goed bruikbaar.

Als medisch pedicure ben ik officieel verkooppunt van WandelWol.

In mijn praktijk kun je WandelWol verkrijgen in zakjes van 10, 20 en 40 gram.

Indien men allergisch is voor wolvet (lanoline) is er ook WandelWol van alpaca’s verkrijgbaars. Alpaca’s hebben geen lanoline in hun wol.

Ook kun je bij mij lanolineproducten van WandelWol kopen. Dit zijn de WandelWol Zuivere Lanoline, WandelWol Helende Crème en WandelWol Lippenbalsem met lanoline.

En de volgende WandelWol producten zijn ook te vinden in mijn praktijk, te weten: Wandel-Olie (in twee varianten: verkoelend of juist verwarmend) en het bekende Wandel-Hout. Een handig en lichtgewicht tool om te gebruiken tijdens wandelen wanneer klachten ontstaan zoals volle, opgezette en / of stijve handen en vingers. Het Wandel-Hou bevorderd de bloedsomloop.

Zechsal (magnesium)

www.zechsal.nl

Magnesium draagt bij aan een gezond en ontspannen leven.

De basis van Zechsal is magnesiumchloride uit de zuiverste bron ter wereld, de Zechstein bron.

Dit natuurlijke magnesium is geschikt voor opname via de huid en is ook verkrijgbaar in vloeibare vorm om in te nemen. Daarnaast biedt Zechsal andere soorten magnesium aan in poedervorm, zonder vulmiddelen en van de beste kwaliteit.

Zechsal verlicht en ontspant bij:

  • Reumatische aandoeningen en artrose
  • Spierpijn en kramp
  • Huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem en bij jeuk en schilfers
  • Stress, onrust en geheugenproblemen
  • Vermoeidheid en slapeloosheid

Daarnaast ondersteunt Zechsal bij hart-ritmestoornissen, overgangsklachten, hoofdpijn, fybromyalgie en depressie.

Magnesium, is na water en zuurstof de derde levensbehoefte van de mens. Magnesium bevordert meer dan 350 lichaamsprocessen en is daarmee onmisbaar.

Veel mensen hebben ongemerkt een magnesiumtekort. Dat komt doordat ons voedsel steeds minder magnesium bevat, ons dieet niet altijd voldoende divers is en medicijnen vaak magnesium ‘rovers’ zijn. We kunnen daarom altijd wel wat magnesium gebruiken. Dat geldt ook voor sporters, zwangere vrouwen en vrouwen in de overgang.

Via de huid

De meest snelle en effectieve manier om je magnesiumbalans aan te vullen is via de huid. Het magnesium in de badkristallen, olie, gels en huidverzorging wordt uitstekend opgenomen en gaat via het interstitium rechtstreeks naar de cellen waar het moet zijn.

Om in te nemen

Er zijn ook meerdere soorten magnesium om in te nemen, allen zo zuiver mogelijk. Magnesium in vloeibare- en in poedervorm is makkelijk te doseren en prettiger dan pillen.

Verkrijgbare producten (of te bestellen) zijn:

Voor verkrijgbare (of te bestellen) producten zou ik u willen door verwijzen naar de website van Zechsal. De Magnesium badkristallen zijn altijd op voorraad.

Er komt ook een Magnesium voetcrème binnenkort in het assortiment!

Daar ben ik als medische pedicure ook ontzettend blij mee.

Ook kunt u in mijn praktijk een voetenbad (ca. 30 minuten) met Magnesium badkristallen gebruiken! Een voetenbad met Magnesium badkristallen is ook heel goed bij chemokuren bijvoorbeeld. Hoe heter het water des te beter de opname.

Wanneer niet gebruiken

Bij een extreem lage hartslag (<35) en bij ernstige nieraandoeningen. Voor medicijnen geldt dat het verstandig is om een uur tussen het gebruik van Zechsal en de inname te houden. Bij twijfel over de combinatie met medicijnen, raadpleeg je arts.

Op 26 april 2024 heb ik een workshop mogen volgen bij Zechsal in Veendam en heb hierbij veel kennis opgedaan omtrent Magnesium en wil u graag hierin adviseren. Er staat ook heel veel informatie op de website van Zechsal met een uitgebreide “kennisbank”. Bron en voor meer info: www.zechsal.nl

Orly nagellakken in diverse kleuren (zuurstof doorlatende nagellak)

Volatile

volatile.nl

Natuurlijk oliën, ook wel plantaardige of etherische oliën, zijn vrij van synthetische en chemische elementen en worden gewonnen middels stoomdestillatie. Hierdoor zijn essentiële oliën uiterst geconcentreerd. Vanwege de vele moleculesoorten hebben etherische oliën vaak een heilzame werking op de psyche en vermengd met een neutrale basisolie ondersteunen ze het lichaam bij de afweer tegen allerlei huidproblemen. Ze stimuleren het zelfhelend vermogen en leveren een bijdrage aan een goed gehydrateerde en verzorgde huid. De producten zijn niet getest op dieren.

De bloemen en planten worden verbouwd en geoogst in veel verschillende landen uit de hele wereld. Daar waar mogelijk bieden we ook een biologisch gecertificeerde oliën aan of oliën aan of oliën uit een duurzame winning.

Een selectie van deze oliën worden ingezet in mijn praktijk o.a. bij warme kompressen om de voeten na de pedicurebehandeling. Een keuze hierbij uit o.a. lavendel en kamfer. T.z.t. zal dit nog uitbreiden.

Dode Zeezout.

Van het merk Volatile kunt u in mijn praktijk ook Dode Zeezout verkrijgen. Dit bijzondere zout zit boordevol mineralen uit de Dode Zee. Een (voeten)bad met Dode Zeezout is aan te bevelen bij diverse huidproblemen (psoriasis, eczeem, schilfers),artritis, reuma, belaste spieren, bij stress, hoofdpijn, puistjes, enz. Daarnaast stimuleert het je stofwisseling en de doorbloeding, je vochtbalans hersteld, je lichaam doet zich beter ontspannen na lichamelijke en / of geestelijk inspanning, het is desinfecterend en heeft een herstellende werking op de huid.

Zowel de oliën als het Dode Zeezout zijn ook als ontspannend voetenbad te gebruiken in mijn praktijk. Wel graag reserveren van tevoren i.v.m. de benodigde extra tijd hiervoor. Prijzen op aanvraag.

Golden Rose

goldenrose.nl

Rich Color Nail Lacquer

Een assortiment van betaalbare kwaliteit nagellakken in allerhande kleuren.

Een internationaal cosmeticamerk dat staat voor schoonheid en alleen de beste producten verkoopt waarbij ethische verantwoording voorop staat. Alles producten zijn dermatologisch getest, dierproefvrij, parabeenvrij én vegan en bevatten vitaminen.

De Rich Color Nail Lacquer is een intens glanzende en lang houdende nagellak die gemakkelijk aan te brengen is door zijn brede one-step bruch. Deze nagellak hoeft niet onder een gel- en / of UV lamp. De Rich Color Nail Lacquer is in één lag dekkend.

Bunio Zalf.

Bunio zalf is een betrouwbaar verzorgingsproduct met een lange staat van dienst. Helpt tegen droge huid, kloven, wintervoeten en huidirritaties. De zalf wordt al meer dan 50 jaar volgens hetzelfde recept gemaakt. Bunio zalf is ook voor de behandeling van stijfheid van spieren en gewrichten.

In de voetverzorging te gebruiken bij verharde pijnlijke nagelwallen en bij de behandeling van pseudo ingegroeide nagels en nabehandeling van ingegroeide nagels of te gebruiken bij een pijnlijke hallux valgus. Bunio voorkomt ook wintervoeten. Kan ook ingezet worden bij hielspoor, peesklachten, voetpijn en sportblessures. De bestanddelen zorgen voor een versnelde doorbloeding met als gevolg een snellere genezing.

De zalf is ontwikkeld op basis van lanoline, kamferspiritus, menthol en vaseline.

Noordkroon

noordkroon.nl

De Noordkroon is een merk van natuurlijke huidverzorging ontstaan op Texel.

De Noordkroon is begonnen in 1988 als schapenboerderij. In de jaren ’90 ging het open voor bezoekers en hadden ze een boerderijwinkel. In de vroege zomer werden de schapen geschoren en dat leverde in die tijd zachte handen op door de wolvet.

Wolvet is het natuurlijke vet dat afkomstig is uit de vacht van het schaap en zorgt voor de verbinding van de wolvezels, waardoor de vacht een dicht geheel wordt en het schaap optimaal bestand is tegen weersinvloeden. Daarnaast beschermt het wolvet de huid van het schaap tegen bacteriën, schimmels en voorkomt het uitdroging. Dankzij het natuurlijke vet verdampt er minder vocht waardoor de huid soepel blijft. De wonderlijke eigenschappen van wolvet zijn bij uitstek ook geschikt voor de vocht- en vethuishouding van onze eigen huid.

In 1999 ontstond bij het sorteren van de afgeschoren wol het idee voor crèmes en zalven met wolvet als basis. De eerste potjes werden afgevuld in de stal en verkocht in de boerderijwinkel.

In 2003 kwam er een uitbreiding met nieuwe producten en werd de productie geprofessionaliseerd en werd de productie overgenomen door een producent in de kop van Noord-Holland. De Noordkroon hield zelf de regie over de productie en deze producent verzorgde de productie en zorgde voor een constante kwaliteit.

In 2012 heeft de schapenboerderij plaats gemaakt voor natuur en werd er afscheid genomen van de schapen en de boerderij. Vanaf die tijd werden de pijlen gericht op de huidproducten met wolvet als basis. Assortiment werd verder uitgebreid en er kwamen verkooppunten en een webwinkel.

In loop der jaren dus veranderd van een schapenboerderij naar bedrijf voor huidverzorging. Er wordt uitsluitend gewerkt met natuurlijke en eerlijke producten.

Biologisch en verantwoord wolvet.

In de crèmes en zalven zit uitsluitend mulesing-vrij, biologisch wolvet met COSMOS-keurmerk. Dit wolvet is afkomstig van schapen die op biologische wijze en volgens de Responsible Wool Standard worden gehouden. De wolwasserij die het wolvet opvangt heeft een milieuvriendelijke werkwijze. Verdere verwerking van het wolvet wordt gedaan volgens biologische standaarden.

De herkomst van het wolvet.

Er is in Europa geen wolwasserij die wolvet opvangt voor gebruik in huidverzorging. Daarom is er bewust gekozen voor biologisch wolvet uit Patagonië, Argentinië. Dit is het enige wolvet ter wereld met een duidelijke herkomst. Deze transparantie geeft de zekerheid dat de schapen met zorg worden behandeld en dat het wolvet van een hoge kwaliteit is.

De schapen hebben veel ruimte en leven in een relatief koud en droog klimaat. Kans op parasieten is hierdoor klein en zijn chemische bestrijdingsmiddelen zelden nodig. De schapen worden geschoren door vakbekwame scheerders die diervriendelijk te werk gaan.

Na het scheren gaat de schapenwol naar een wolwasserij die voldoet aan de Global Organic Textile Standard (GOTS). Deze GOTS-certificering staat garant voor een milieuvriendelijke werkwijze met zo min mogelijk gebruik van chemische middelen. Nadat het wolvet in de wolwasserij is opgevangen, wordt het gereedgemaakt voor gebruik in huidproducten. Dit wordt gedaan volgens biologische standaarden, waarbij het wolvet grondig wordt gezuiverd en geanalyseerd om aan alle kwaliteitseisen te voldoen.

Bron en meer info: www.noordkroon.nl

Voor meer informatie en volledig assortiment van verkrijgbare (of bij mij te bestellen) producten wil ik u doorverwijzen naar de website van de Noordkroon, hierboven genoemd.

Op voorraad bij mij in de praktijk zijn sowieso de klovenzalf voor handen en voeten, voetcrème, handcrème, handcrème met tea tree olie, huidcrème met mandarijnolie en de gezichtscrème.