Een medisch pedicure heeft meer opleiding gehad dan een reguliere pedicure. Door die medische achtergrond kan ik behandeling geven aan risicovoeten zoals diabetische voeten, reumatische voeten, oncologische voeten, de oudere voet, de verwaarloosde voet en de spastische voet.

Daarnaast kan een medische pedicure specialistische technieken toepassen (zie hiervoor het kopje behandelingen)

Tevens heb ik als medische pedicure een signalerende functie en geef ik indien nodig advies en informatie over schoenen en voetverzorging. Ook kan ik u doorverwijzen daar waar nodig naar de huisarts of podotherapeut.

Bij risicovoeten behoort een screening en worden er blauwdrukken van uw voeten gemaakt.

Bij elke nieuwe klant zal ik een anamnese afnemen en daarmee de nodige en noodzakelijke informatie vergaren om u daarmee zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Als medische pedicure ben ik aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet en sta ik geregistreerd in het Kwaliteitsregister ProCert voor Pedicures. Een KRP-geregistreerde pedicure beschikt over diploma’s en volgt bij- en nascholing. Hierdoor weet u zeker dat u te maken hebt met een vakspecialist. Met mijn AGB-codes kan ik tevens klanten behandelen met een risicoprofiel die in aanmerking komen voor een vergoeding via hun zorgverzekeraar.