Een medisch pedicure heeft meer opleiding gehad dan een reguliere pedicure. Door die medische achtergrond kan ik behandelingen geven aan mensen met risicovoeten zoals diabetische-, reumatische- en oncologische voeten, de oudere voet, de verwaarloosde voet en de spastische voet.

Daarnaast kan een medische pedicure specialistische technieken toepassen (zie hiervoor het kopje behandelingen).

Tevens heb ik als medische pedicure een signalerende functie en geef ik, indien nodig, advies over schoenen en voetverzorging. Ook kan ik u doorverwijzen naar de huisarts of podotherapeut.

Bij risicovoeten behoort een screening en worden er blauwdrukken van uw voeten gemaakt.

Bij elke nieuwe cliënt zal ik een anamnese afnemen en daardoor de nodige informatie verkrijgen waarmee ik zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Als medisch pedicure ben ik aangesloten bij brancheorganisatie ProVoet en sta ik geregistreerd in het Kwaliteitsregister ProCert voor Pedicures. Een KRP-geregistreerde pedicure beschikt over diploma’s en zij volgt verdere bij- en nascholing. Hierdoor weet u zeker dat u te maken hebt met een vakspecialist. Met mijn AGB-codes kan ik tevens cliënten behandelen met een risicoprofiel die in aanmerking komen voor een vergoeding via hun zorgverzekeraar.