Om mooi en strak teennagels te kunnen lakken – een veel voorkomende vraag in de pedicurestoel wanneer de zomer weer haar mooiste kant laat zien – ben ik op zoek gegaan naar een opleiding waar dit perfect te leren is.

Het werd de basisopleiding voor nagelstyliste (Natural Nail Treatment) die ik gevolgd heb bij Groothandel & Opleidingscentrum Indiki Nails te Veendam. Daar leerde ik van de enthousiaste docente Ina van der Zwaag te werken met producten van Magnetic: https://www.magneticnaildesign.com/nl/

Magnetic is Europees marktleider in de nagelbranche en heeft deze opleiding opgezet.

In die basisopleiding heb ik geleerd om de natuurlijke nagel tot in de perfectie te verstevigen en minimaal te verlengen. Het nauwkeurig aanbrengen van gelpolish in kleur, en ook het schilderen van een French manicure waren onderdelen in deze opleiding, evenals het nabehandelen. Na het theoretisch- en praktijk examen, met als eindresultaat een 8, mocht ik het certificaat in ontvangst nemen.

In mijn medisch pedicurepraktijk kunt u dus ook terecht voor uw handnagels.

Wat geboden wordt:

 • Versteviging van de natuurlijke nagel beginnend met een laagje primer, gevolgd door twee laagjes basecoat en als laatste een laagje topcoat naar wens (glans / mat / glitter).
 • Bovenstaande met, tussen de base- en topcoat in, het nauwkeurig aanbrengen van twee laagjes met een gelpolish in kleur.
 • Zoals bovenstaand beschreven tussen de base- en topcoat het schilderen van een French manicure.
 • Evt. bij een beschadigde- of een te korte nagel deze minimaal te verlengen met behulp van sjablonen. De nagel is dan weer in dezelfde lengte te vijlen als de andere nagels en kan men alsnog een gelpolish opbrengen.
 • Nabehandelen (refill) van de versteviging van de natuurlijke nagel, evt. in combi met een (kleur) gelpolish.
 • Verwijderen van de gelpolish en basecoat.
 • Seal and Protect. Dit is een unieke formule voor de natuurlijke nagel. Een nagelverharder die in de lagen van de natuurlijke nagel kan komen om deze te herstellen, verstevigen en te beschermen. Dit is uit te voeren bij snelle lifting bij nabehandeling of bij zwakke nagels tijdens een manicure behandeling of te gebruiken wanneer men geen nieuwe behandeling van de natuurlijke nagel meer wil.

Op de website van Magnetic is een mooi overzicht van alle kleuren gelpolish https://www.magneticnaildesign.com/nl/shop/tech-producten/gel-polish/gelpolish-kleuren?color=219

Verder kunt u in mijn praktijk producten vinden voor de verzorging van nagels en handen.

Mooie gelakte nagels brengt ook verzorging met zich mee. Dat geldt ook voor handen, want handen en nagels vormen een eenheid.

Enkele tips:

 • Indien men een nagelbehandeling heeft gehad is het advies om 3 x daags de nagelriemen te oliën. Het dagelijks met olie de nagelriemen te masseren voorkomt uitdrogen en scheuren ervan, en houdt ze soepel, stimuleert de groei en verzorgt de nagels.
 • Na het aanbrengen van de nieuwe nagels is het verstandig om bij het soppen handschoenen aan te doen. Schoonmaakmiddelen zijn vaak chemisch en agressief, en kunnen het loslaten van randjes veroorzaken.
 • Gelnagels nooit knippen maar altijd vijlen i.v.m. hardheid en/of kans op breken van de natuurlijke nagel.
 • Ook voor handen met eczeem, psoriasis of geïrriteerde huid kunt u handcrème vinden in mijn praktijk. Natuurlijke crèmes gemaakt van paardenmelk afkomstig van de Paardenmelkerij De Lage Wierde in Wirdum. Maar ook crèmes op bases van lanoline en schapenmelk, als een zijdeachtige verzorging voor uw handen, staan in mijn praktijk. Ze zijn ook goed tegen kloofjes. De laatstgenoemde crème is afkomstig van melkschapen van biologische melkschapenboerderij De Zeekraal op Oosterend. Het meest oostelijk gelegen dorpje van Waddeneiland Terschelling.

In mijn eigen praktijk staat een manicuretafel en daarbij werk ik met een ingebouwde aszuiger om het fijnstof dat vrijkomt bij het vijlen van nagels (elektrische of met de hand) tot een minimum te beperken.

De behandelingen vinden daarom ook plaats in mijn praktijk, en zijn niet ambulant.

Te zijner tijd ga ik nog uitbreiden met manicure verzorgende vaardigheden zoals : paraffinebaden, scrubben, en masseren van de handen.

Ook verzorg ik handnagels wanneer men niet meer in staat is deze zelf te knippen door ziektes als reuma, ziekte van Parkinson, spierdystrofie etc.

Voor prijzen en mogelijkheden kunt u contact met mij opnemen.